Om Broman Jewels


Jag heter Christina Broman och det är jag som skapar föremålen här på Broman Jewels.  Jag är silversmed och guldsmed till yrket och också gemmolog (ädelstenskännare). Även utbildad till juvelfattare. Jag slipar också ädelstenar, cabochoner, som är en sorts mjukt välvda ädelstenar.

Korp. Silversmycke. Bromanjewels.

Här samsas ädelstenar med ädel metall och mycket omsorg läggs vid varje unikt smycke.
Jag lägger mycket tid och en stor del av min själ i det jag gör. Allt är hantverk, handens verk.

Cabochoner. Bromanjewels.

Det tar lång tid att tillverka ett silversmycke. Det har hänt att det har tagit en vecka att färdigställa en av mina skapelser. Men det är också tiden som besjälar föremålet, att mina händer och mitt sinne givit det så mycket omsorg så det till slut får ett slags eget liv.

Väl mött!
Christina”

CV
Ädelstensslipare sedan 1987
Silversmed (Stockholms Hantverksakademi) 2002
Guldsmed (Guldsmedsteknik, KY Mjölby) 2007
Gemmolog (GIA, Carlsbad, Kalifornien, USA) 2009
Juvelfattare (Stiftelsen Hantverk och Utbildning) 2012

Uggla. Silversmycke. Bromanjewels.

Bromanjewels är en registrerad firma, organisationsnummer 681006-0522 med säte på Roma Larsarve 613, 62254 Romakloster på Gotland, men säljer uteslutande online. Ingen butikslokal finns för närvarande och det går inte att besöka smedjan.